Већина добојских играоница ће замолити родитеље: „Овдје бораве дјеца. Молимо Вас, не пушите!“

Власници четири добојске играонице за децу – „Тwееty“, „Davidenko“, „Disneyland“ и „Петар Пан“ укључили су се у борбу за очување здравља дјеце и омладине у Добоју, и тако постали Пријатељи пројекта „Смањивање фактора здравствених ризика“ – Дио Б Пројекта (за Републику Српску).

На састанку са локалном коалицијом која се залаже за смањивање ризика од дувана и дуванских производа, и представницима ГУ Добој, они су прихватили идеју о смањивању изложености дјеце дуванском диму, и навели да ће се залагати да се у њиховим просторима максимално примјењују законске одредбе које се тичу забране пушења.

Осим што ће на видним мјестима појачати знаке о забрани пушења, они ће истаћи и специфичне позиве за родитеље који доводе дјецу у играонице: „Овдје бораве дјеца. Молимо Вас да не пушите.“ Такође, на видна мјеста ће поставити и постере са познатим добојским спортистима – заштитним лицима Пројекта која поручују: „Ми живимо здраво. Можеш и Ти!“

Чланови Коалиције која се у Добоју залаже за заштиту малољетника од дувана и дуванског дима покушаће да утичу и на власнике малопродајних објеката близи школа да не продају дјеци цигарете, али и да се на дјечијим игралиштима поставе натписи „Простор без дуванског дима“.

Градска управа Града Добоја подржала је све активности локалних коалиција, и обећала да ће допринети јачој контроли кад је ријеч о примјени законских одредби које се тичу употребе дувана и алкохола код малољетника.

Check Also

Заједнички састанци локалних акционих група и коалиција у Добоју и Зворнику

У понедељак, 5. новембра у Добоју, а у уторак 6. новембра у Зворнику, одржани су ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *